FIFA 2022ko kanporaketako partidak

Abenduaren 3tik 7ra jokatu ziren final-zortzirenak.A multzoko garaile Herbehereek golak sartu zituzten Memphis Depay, Daley Blind eta Denzel Dumfriesen bitartez, Amerikako Estatu Batuak 3-1 garaitu zituztenean, Haji Wright-ek AEBetarako gola sartuz.Messik txapelketako hirugarrena lortu zuen Julián Álvarezekin batera Argentinari bi goleko aldea emateko Australiari eta Enzo Fernándezek Craig Goodwinen jaurtiketa baten auto-gola egin arren, Argentinak 2-1 irabazi zuen.Olivier Girouden golak eta Mbappéren giltzak Frantziari 3-1eko garaipena lortu dio Poloniari, eta Robert Lewandowskik Poloniaren gol bakarra sartu du penaltiz.Ingalaterrak 3-0 irabazi zion Senegali, Jordan Henderson, Harry Kane eta Bukayo Sakaren golekin.Daizen Maedak gola sartu zuen Japoniarentzat Kroaziaren aurka lehen zatian Ivan Perišić-en berdinketa baten aurretik bigarrenean.Bi talde batek ezin izan zuen irabazlea aurkitu, Kroaziak 3-1 irabazi baitzuen Japonia penaltietan.Vinícius Júnior, Neymar, Richarlison eta Lucas Paquetá-k gola sartu zuten Brasilentzat, baina Paik Seung-ho hegokorearen bolea batek 4-1era murriztu zuen.Maroko eta Espainiaren arteko partida 90 minuturen buruan golik gabeko berdinketarekin amaitu zen, partida luzapora bidaliz.Bi talde batek ezin izan zuen golik sartu luzapenean;Marokok 3-0 irabazi zuen partida penaltietan.Gonçalo Ramosen hiruko batek Suitzari 6-1 mendeantzera eraman zuen Portugal, Pepe, Raphaël Guerreiro eta Rafael Leão portugaldarraren eta Manuel Akanji suitzarraren golekin.

Abenduaren 9an eta 10ean jokatu ziren final-laurdenak.Kroazia eta Brasil 0-0 amaitu ziren 90 minuturen ostean eta luzapenera joan ziren.Neymarrek gola sartu dio Brasilei luzapeneko 15. minutuan.Kroaziak, ordea, berdindu zuen Bruno Petkovićen bitartez, luzapeneko bigarren aldian.Partida berdinduta, penalti jaurtiketa batek erabaki zuen norgehiagoka, eta Kroaziak 4-2 irabazi zuen.Nahuel Molinak eta Messik Argentinarentzat gola sartu zuten Wout Weghorstek partida amaitu baino gutxira bi golekin berdindu aurretik.Partida luzapenera eta gero penaltietara joan zen, non Argentinak 4-3 irabazi zuen.Marokok 1-0 irabazi zion Portugali, eta Youssef En-Nesyrik gola sartu zuen lehen zatiaren amaieran.Maroko lehiaketaren finalerdietaraino aurreratu zen lehen nazio afrikarra eta arabiarra izan zen.Harry Kanek Ingalaterrari penaltia egin arren, ez zen nahikoa izan Frantziari irabaztea, Aurélien Tchouaméni eta Olivier Giroud-en golei esker 2-1 irabazi baitzuen, Munduko Kopako bigarren finalaurrekora jarraian bidaliz.

Zatoz eta diseinatu zure aterkia taldeari laguntzeko!

Argitalpenaren ordua: 2022-12-13